2022-03-24 09:16:59• hírek • Bede Emőke

Helyreállították a télen beszakadt szökőkutat

Archív felvétel.
Archív felvétel.

„Az első próba az újközpontbeli szökőkút kijavítása után: egyszerre szép és korszerű, látványos és kellemes. Továbbra is elkötelezettek vagyunk abban, hogy városunk főterét a szatmáriak otthonává varázsoljuk” – írja közösségi oldalán Kereskényi Gábor polgármester a működő szökőkutat megörökítő videója mellé.

Ahogyan arról akkor a Szatmár.ro is beszámolt, a prefektúra januári költözése során két, a Belügyminisztériumhoz tartozó jármű alatt is beszakadt az új főtéren található szökőkút. Az egyik gépjármű a Kommunikációs és Információs Technológiai Főigazgatóság (DGCTI) kisbusza volt, a másik pedig a katasztrófavédelem tűzoltókocsija, melyet épp az első incidens miatt riasztották a helyszínre. „Mindkét csapat bevetésen volt, minden kárt meg fognak téríteni, az érintett szökőkút helyreállítása pedig a legrövidebb időn belül megtörténik” – szögezte le nem sokkal a balesetet követően a prefektúra.


„Egy sajnálatos eseményről van szó, melynek bekövetkeztében egy sor olyan tényező közrejátszott, melyeket az ebben érintett személyek nem láthattak előre és nem is előzhettek meg. A keletkezett károkat (a szökőkút felületének kb. 25 százaléka sérült meg) fedezi a biztosítás, a helyreállítás pedig megtörténik, amint az időjárási körülmények kedvezőbbek lesznek” – pontosított akkor a prefektusi hivatal.


A polgármesteri hivatal nem sokkal az incidens után közösségi oldalán az alábbi üzenetet osztotta meg: „Az újközponti térre gépjárművel behajtani tilos, ezért a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a keletkezett károk megtérítésére és kijavítására fogja kötelezni a vétkeseket, akik felelőtlenségükkel ezt a helyzetet okozták”. A tűzoltóság véleménye szerint azonban a felelősség kérdése nem teljesen egyértelmű, hiszen „a munkaterületen dolgozó kivitelező még a legalapvetőbb biztonsági óvintézkedéseket sem tette meg, azaz nem jelezte egyértelműen, hogy az adott területre tilos behajtani.”


A városvezető videója a helyreállított kútról:
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: